Personuppgiftspolicy

Classic Bildelar Sweden AB med organisationsnummer 559302-7724 (”vi” eller ”oss”) driver webbplatsen classicbildelar.com.

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med gällande integritetsskyddslagstiftning. Det innebär att behandlingen bland annat sker med beaktande av förordning (EU) 2016/679 (”GDPR”) och kompletterande nationell lagstiftning. I denna personuppgiftspolicy redogör vi för hur vi behandlar dina personuppgifter. För mer information om hur vi hanterar cookies, vänligen se vår cookiepolicy.

1. Om personuppgifter

En personuppgift är all slags information som direkt eller indirekt kan kopplas till en fysisk person. Krypterade uppgifter och olika slags elektroniska identiteter, som exempelvis IP-nummer, räknas som personuppgifter om de kan kopplas till fysiska personer.

2. Vilka personuppgifter vi samlar in

Classic Bildelar Sweden AB, org. nr 559302-7724 är ansvarig för behandling av de personuppgifter som du lämnar så som: namn, adress, mobilnummer, e-postadress, IP-adress. Ändamålet med insamlingen av personuppgifterna är administrering av dina köp, bokföring, marknadsföring. Rättslig grund: Denna insamling av dina personuppgifter krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden enligt köpeavtalet. Om uppgifterna inte lämnas kan våra åtaganden inte fullgöras och vi tvingas därför neka dig köpet.

Behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt och våra kunders berättigade intresse av att utvärdera, utveckla och förbättra våra produkter, tjänster och system.

3. Hur länge vi sparar vi dina personuppgifter

Vi sparar aldrig dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för respektive ändamål. Dina personuppgifter sparas i tre (3) år eller tills att du som kund valt att aktivt radera din information. Därefter kommer endast information som är nödvändig utifrån bokföringslagen att sparas.

4. Hur vi skyddar dina personuppgifter

Vi är de enda som äger informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas eller utbytas till något annat företag, utan ditt samtycke. Däremot kan dina uppgifter komma att delas med våra underleverantörer, så kallade personuppgiftsbiträden.

4.1 Vilka vi kan komma att dela dina personuppgifter med

Dina personuppgifter kan komma att delas och behandlas av våra enstaka samarbetspartners, så som plattformsleverantörer och sociala medier, för de ovan angivna ändamålen. I de fall det är nödvändigt för att vi ska kunna erbjuda våra produkter och tjänster, delar vi dina personuppgifter med företag som är s.k. personuppgiftsbiträden för oss. Ett personuppgiftsbiträde är ett företag som behandlar informationen för vår räkning och som vi har Personuppgiftsbiträdesavtal med, för att maximera våra kunders säkerhet.

När dina personuppgifter delas med personuppgiftsbiträden sker det endast för ändamål som är förenliga med de ändamål för vilka vi har samlat in informationen (t.ex. för att kunna uppfylla våra åtaganden enligt köpeavtalet). Vi kontrollerar alla personuppgiftsbiträden för att säkerställa att de kan lämna tillräckliga garantier avseende säkerheten och sekretessen för personuppgifter. Vi har skriftliga avtal med alla personuppgiftsbiträden genom vilka de garanterar säkerheten för de personuppgifter som behandlas och åtar sig att följa våra säkerhetskrav.

Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter. Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering eller kundrådgivning), får tillgång till personligt identifierbar information och de datorer/servrar som används för att lagra personligt identifierbar information lagras i en säker miljö. Dina uppgifter sparas inte längre än den ovan angivna tiden.

Vi kan även komma att överföra personuppgifter till underleverantörer om vi anser det nödvändigt för uppfyllandet av våra åtaganden gentemot dig som kund. Våra underleverantörer får alltid underteckna ett personuppgiftsbiträdesavtal med Classic Bildelar Sweden AB för att vi ska kunna säkerställa en hög skyddsnivå för dina personuppgifter.

5. Rättigheter

Rätt till information
Rätt till registerutdrag
Rätt till rättelse
Rätt till radering (”rätten att bli bortglömd”)
Rätt till begränsning av behandling
Rätt att göra invändningar
Dataportabilitet
Klagomål
Skadestånd

Du har som kund rätt att kostnadsfritt en gång per år – efter skriftlig begäran till oss på ovan angiven adress – få information om vilka personuppgifter som vi har registrerat om dig och hur dessa uppgifter används. Du har även rätt att begära att vi rättar eller tar bort felaktiga uppgifter om dig.

Du har även rätt som kund att begära att bli glömd och därmed raderad ur våra system. Nödvändiga personuppgifter som namn och adress finns dock kvar i vårt affärssystem för att uppfylla bokföringslagens krav. Uppgifter som telefonnummer, e-postadress, IP-adress och eventuellt personnummer är däremot borttagna.

Vi vill också informera om att marknadsföring som är kopplat till din webbläsare och som är cookie-baserade, måste du själv inaktivera i din webbläsares inställningar.

Maila [email protected] och skriv tydligt att Classic Bildelar ska radera samtliga uppgifter om dig som kund. Du kommer sedan få ett skriftligt svar på att åtgärden vidtagits. I samband med att du som kund blir glömd i våra system är det upp till dig som kund att påvisa ett eventuellt tidigare köp.

Som kund har du även rätt till dataportabilitet. Om vår rätt att behandla dina personuppgifter grundar sig antingen på ditt samtycke eller fullgörande av ett avtal med dig har du rätt att begära att få de uppgifter som rör dig och som du har lämnat till oss överförda till en annan personuppgiftsansvarig (s.k. dataportabilitet).

Du har också rätt att göra invändningar mot behandlingen av dina personuppgifter som finns lagrade i våra system. Rätten att invända gäller när personuppgifter behandlas för att utföra en uppgift av allmänt intresse, som ett led i myndighetsutövning eller efter en intresseavvägning.

Anser du att vi som personuppgiftsansvarig har behandlat dina uppgifter i strid mot dataskyddsförordningen kan du lämna in ett klagomål till Datainspektionen. Datainspektionen tar del av alla klagomål och gör en bedömning om tillsyn ska inledas.

Gällande skadestånd skriver Datainspektionen ”En person som har lidit skada på grund av att hans eller hennes personuppgifter har behandlats i strid med dataskyddsförordningen kan ha rätt till skadestånd av den eller de personuppgiftsansvariga som medverkat vid behandlingen.”. Det betyder att du har rätt att begära skadestånd från personuppgiftsansvarig eller personuppgiftsbiträde, eller väcka skadeståndstalan i domstol.

Vill du läsa mer om konsumenters rättigheter gällande personuppgifter finns det att läsa hos Datainspektionen som är ansvarig myndighet.

6. Avtalstid

Avtalstiden börjar gälla från den tid som du betalar något av dina köp.

7. Kontaktuppgifter

Har du frågor eller funderingar så hjälper vi dig via mail [email protected] alternativt via telefon 0371-323 33, vardagar mellan 09.00-15.00.

Vid uppdatering av vår integritetspolicy kommer vi att publicera den nya policyn på vår hemsida.

Senast uppdaterad 2021-07-01